Ugrás a tartalomra

Newsletter

Először kidolgoztuk az InnoTeach Innovációs Képzési Modellt. Közel 80 pedagógus szerezte meg a nemzetközileg elismert “Innoteach Mentor” végzettséget Szlovéniából, Magyarországról és Ausztriából. A mentorok többszáz tanulóval dolgoztak együtt, kidolgoztak 16 projektet, amelyek mindegyike az iskola és a helyi közösség kihívásaira, problémáira igyekezett választ adni.
Az InnoTeach projekt megvalósítja az innovatív gondolkodásmódot az EU-ban olyan iskolai tanulási környezetek kialakításával, amelyek előkészítik a terepet az innovációs alapelvek alkalmazására a probléma megoldás során, és amiben elsajátíthatók a vállalkozás alapfogalmai. Ezek bárhol alkalmazhatók; iskolai tantárgyak keretében, hétköznapi szituációkban az iskolai és a valós élet kihívásai során egyaránt.
Szlovénia, Ausztria és Magyarország sokat fektet ugyan az innovációba, de még mindig vannak területek, ahol az innováció bevonása nehézségekbe ütközik. Az egyik ilyen terület az oktatási rendszer, aminek folyamatosan alkalmazkodnia kell a modern társadalom igényeihez, olyan fontos témákban, mint a kreativitás, innováció és vállalkozó szellem (CI&E), hiszen ezek olyan kulcs kompetenciák, melyek tanítása nem egyszerű feladat. A project célcsoportja az általános iskola felső tagozatán (9-14 éves diákokat) tanító tanárok. A projekt közvetett célcsoportját maguk a diákok alkotják.